Wanneer moet uw benzine of diesel auto plaats maken voor een elektrische auto?

3 aug. 2021

Vanaf 2010 is de eerste elektrische auto op de markt en sindsdien zijn er meerdere automerken elektrische modellen gaan produceren. Toch rijden veel mensen nu nog een benzine of diesel auto, maar blijft dit in de toekomst wel mogelijk? Als het aan de Europese Unie ligt niet.

Hoe lang kunt u nog met uw benzine of dieselauto blijven rijden?

Voorlopig kunt u nog met uw benzine of dieselauto blijven rijden. De Eurpose Unie heeft op dit moment zijn pijlen gericht op het jaar 2050 om volledig elektrisch te rijden in Europa. Ook staat er opgenomen in het plan, welke nog goedgekeurd dient te worden, dat het kopen van een nieuwe benzine of dieselauto vanaf 2035 al niet meer mogelijk gaat zijn.

Tweedehands auto aanschaffen

Het aanschaffen van een tweedehands benzine of diesel auto blijft dus ook nog mogelijk na 2035 en de aanschaf van een tweedehands elektrische auto wordt in de loop der jaren gelukkig steeds gemakkelijker. Doordat de auto’s langere tijd op de markt zijn, zullen deze vaker als tweedehands voertuig worden aangeboden. Wanneer het voor u niet mogelijk is om een nieuwe elektrische auto aan te schaffen, hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Op dit moment kan het aanschaffen van een nieuwe elektrische auto namelijk erg in de papieren lopen en wordt het goedkoopste model voor circa 7500 euro aangeboden.

Tweedehands onderdelen voor uw elektrische auto

Op dit moment kunt u het nog als lastig ervaren om tweedehands onderdelen voor uw auto te vinden, maar door de verandering naar elektrisch is dit over enige tijd geen probleem meer. Heeft u op dit moment tweedehands onderdelen voor uw (elektrische) auto nodig? VanGilsAutomotive heeft in het brede assortiment met regelmaat onderdelen voor uw (elektrische) auto op voorraad.


foto%20blog

live chat